Sikeresen lezajlott a 2025-ös Miklósfai Pálinkamustra

Logo-black
Készítette: Turi István
Megosztás a facebookon

Március 14-én ismét megrendezésre került a Miklósfai Kertbarát Kör hagyományos pálinkamustrája, ahol a pálinkakészítők megmérettethették legjobb főzeteiket. Az eseményre összesen 17 nevező jelentkezett, akik 57 párlattal versenyeztek. A résztvevők közül 9-en Miklósfáról, míg 8-an vidékről érkeztek.

Németh József a Kertbarát Kör elnöke a pálinkák rendezésén dolgozik
Németh József a Kertbarát Kör elnöke a pálinkák rendezésén dolgozik

A zsűri alapos értékelése után a következő eredmények születtek:

  • Arany minősítés: 9 tétel
  • Ezüst minősítés: 13 tétel
  • Bronz minősítés: 14 tétel
  • Oklevél elismerés: 21 tétel

 

A pálinkamustra egyik legfontosabb mozzanata, amikor a párlatokat gondosan kitöltik a kóstolópoharakba. A szakértő zsűri figyelmesen értékeli az illatot, ízt és tisztaságot, hogy a legjobb pálinkák kiemelkedhessenek a mezőnyből.
A pálinkamustra egyik legfontosabb mozzanata, amikor a párlatokat gondosan kitöltik a kóstolópoharakba. A szakértő zsűri figyelmesen értékeli az illatot, ízt és tisztaságot, hogy a legjobb pálinkák kiemelkedhessenek a mezőnyből.

 

A Miklósfai Pálinkamustra kiemelkedő díjazottjai között szerepelt Hőbe István vegyes szőlőpálinkája, amely elnyerte Miklósfa legjobb pálinkája címet. A vidék legjobbjának járó díjat Ábrahám János törkölypálinkája kapta, míg a zsűri különdíját Horváth Péter Merlot törkölye érdemelte ki.

A pálinkamustra egyik kulcsmomentuma, amikor a zsűritagok, mint Szabadics Attila, alaposan megvizsgálják a párlatok illatát és aromáját. A szakértői értékelés első lépése az illat összetettségének és tisztaságának elemzése, amely meghatározó a pálinka minősítésében.
A pálinkamustra egyik kulcsmomentuma, amikor a zsűritagok, mint Szabadics Attila, alaposan megvizsgálják a párlatok illatát és aromáját. A szakértői értékelés első lépése az illat összetettségének és tisztaságának elemzése, amely meghatározó a pálinka minősítésében.

A zsűri tagjai a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület képviseletében érkeztek, és az alábbi szakemberekből álltak:

  • Gazdag Attila
  • Völgyi Zoltán
  • Szabadics Attila
  • Tóth István
A pálinkamustra sikeres lebonyolítása nemcsak a zsűri munkáján, hanem a háttérben tevékenykedő szervezők precíz adminisztrációján is múlik. A képen Németh József, a Kertbarát Kör elnöke, valamint Spollár István, Ábrahám János, Imrei Ferenc és Gárdonyi József láthatók, amint gondoskodnak a nevezett tételek pontos nyilvántartásáról és a rendezvény gördülékeny menetéről.
A pálinkamustra sikeres lebonyolítása nemcsak a zsűri munkáján, hanem a háttérben tevékenykedő szervezők precíz adminisztrációján is múlik. A képen Németh József, a Kertbarát Kör elnöke, valamint Spollár István, Ábrahám János, Imrei Ferenc és Gárdonyi József láthatók, amint gondoskodnak a nevezett tételek pontos nyilvántartásáról és a rendezvény gördülékeny menetéről.

Az est a díjkiosztót követően egy kellemes vacsorával zárult, ahol a résztvevők megoszthatták egymással tapasztalataikat, és közösen ünnepelhették a magyar pálinkakultúra hagyományait.

A rendezvény ismét bizonyította, hogy a minőségi pálinkafőzés iránti elhivatottság és a közösség ereje kiemelkedő szerepet játszik a térség életében.